[O1] ogrzewanie lusterek jak zrobić instalację gdzie podpiąć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kesikesipingapi
    Classic
    • 2011
    • 6

Musiałbym swoją żonę do nich wysłac . Z kobity śmiac się nie będą, że sobie takiej bzdury sama nie naprawi... A tak poważnie to takie rzeczy na gwarancji zrobią? Nie sądzę... Zabulę pewnie jak za woły i mnóstwo czasu stracę. W poprzednim autku (seat cordoba) miałem podobny przypadek i sam naprawiłem ale tam wiedziałem jak atrapę zdjąc...
  • manolo
    Classic
    • 2010
    • 17

Witam.
    W mojej O1 classic niestety nie ma ogrzewanych lusterek, ostatnio w moje łapki wpadły szkiełka podgrzewane i chciałbym je włożyć nie wiem tylko gdzie najlepiej się wpiąć w instalację. Wystarczy że będą działały razem z tylną szybą. I teraz pytanie: jeśli wepnę się w instalację tylnej szyby czy nie spadnie jej efektywność, czy starczy prądu na szybę i na lusterka, czy nie będzie takiej sytuacji że wszystkie elementy będą grzały słabiej? Druga sprawa czy instalacja nie będzie przeciążona.
    Z góry dzięki za radę

Komentarz

• firmek
      Rider
      • 2008
      • 477

Manolo, Tez mam classica i zastanawialem sie nad tematem. Na razie tylko szperalem po czesciach. Myslalem o montazu lusterek sterowanych elektrycznie i podgrzewanych.
      Nie wiem czy przypadkiem nie jest juz podciagnieta odpowiednia kostka - dobrze by bylo sprawdzic. Jesli tak to teoretycznie pozostaje zakup lusterek i przelacznika (w zalezonsci od wersji, z i bez elektrycznego podnoszenia szyb):

potem wpiecie w kostke (jesli jest) powinno byc pnp.

[ Dodano: Sro 09 Cze, 10 22:40 ]
      Chodzilo mi o ta kostke:

(z tematu jak demontowac boczki drzwi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=3836)

Komentarz

• Krzycho-63
        Rider
        • 2007
        • 628
        • Superb II (3T4)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez manolo
        I teraz pytanie: jeśli wepnę się w instalację tylnej szyby czy nie spadnie jej efektywność, czy starczy prądu na szybę i na lusterka, czy nie będzie takiej sytuacji że wszystkie elementy będą grzały słabiej? Druga sprawa czy instalacja nie będzie przeciążona.
        Efektywność nie spadnie,prądu starczy i na szybę i lusterka.Ale do grzania lusterek proponuję podłączyć przekaźnik sterowany poprzez wyłącznik szyby aby dodatkowo go nie obciążać .Szyba ogrzewana w O 1 jest załączana bezpośrednio przez wyłącznik,więc i tak jest wystarczająco obciążony.
        Skoda Superb II Ambition
        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• manolo
          Classic
          • 2010
          • 17

Więc może od razu wstawić przed samym włącznikiem przekaźnik który puści i na szybę i na lusterka i niech włącznik odpoczywa sobie?

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez manolo
            Więc może od razu wstawić przed samym włącznikiem przekaźnik który puści i na szybę i na lusterka i niech włącznik odpoczywa sobie?
            Jeżeli mogę,to proponuję takie rozwiązanie:

Ja docelowo podłączyłem również podgrzewanie lusterek i nie trzeba pamiętać o wyłączeniu.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

Pracuję...